Coaching

Coaching is geschikt voor:

  • verkrijgen van inzichten in het eigen denken, voelen, handelen en beleven

  • optimaal benutten van (tot nu toe) ongebruikte mogelijkheden

  • ontwikkelen van kennis en vaardigheden om het functioneren te verbeteren

Je bepaalt zelf je doelen en ik ondersteun je bij het verkrijgen van inzichten. Waar wil je naar toe, en waar wil je van af. Wat houdt je tegen, wat zie je mogelijk over het hoofd. Welk handelen hoort bij de doelen die je jezelf stelt.

De coaching richt zich vooral op het ‘hier-en-nu’, waar regressietherapie teruggaat naar gebeurtenissen uit het verleden die maken dat je vandaag last hebt van belemmerende overtuigingen of angsten.

De coaching is geen therapie maar er zijn raakvlakken met regressietherapie. Zo worden verschillende inzichten uit de regressietherapie toegepast, met als doel om problemen op te lossen of te verlichten en om vragen te beantwoorden.

Het kan zijn dat tijdens het coachingstraject blijkt dat we toch dieper moeten gaan kijken naar wat er belemmerend werkt in je leven. Wanneer dit het geval is dan bespreken we of we toch een regressie zullen doen.

In praktijk wordt regressietherapie regelmatig afgewisseld met coachingsgesprekken en opstellingen en wordt tijdens coaching af en toe gebruik gemaakt van technieken uit de regressietherapie.

 

De praktijk

De therapie en coaching begint met een uitgebreid intakegesprek. Tijdens dit gesprek verzamelen we de informatie die nodig is voor het traject dat volgt. Het intakegesprek duurt 1 ½ tot 2 uur. De coachingsgesprekken duren gemiddeld een uur.